lauantai 25. tammikuuta 2014

Uusi tuttavuus

Moips!
Tänään yllätyin jokseenkin posituivisella tavalla kun taulussa lukikin joku ihan muu kuin Nikkis, nimittäin Kaisa.
Jotenkin haikeeta et pian en voi enää mennä mun rakkaalla luottoponilla <3 kun oon kasvanut niin paljon.. Mut vaihtelu virkistää silti.
Hain siis Kaisan tarhasta ja harjailtiin pikasesti heponen. Varusteet päälle ja kentälle. Olin aika positiivisella mielellä. Mua ei jännittäny vaikka pitikin kiivetä niinkin ison elukan selkään.
Marianne punttas mut koska en ite päässyt.. hups :D

Alkukäynneissä vaan ihmettelin isoja askelia ja kaikkea muutakin outoa. En tajunnu tarpeeks ajoissa ja Kaisa oli liian vahva, joten se pääs syömään kakkaa.. yäk! Ei se ihan koko kasaa ehtinyt syödä kun sain sen liikkeelle :D Alotettiin sitten tehtävällä. Jokasen tötsän kohdalöe voltti eli neljä volttia kierroksella. Kaisa käänty paremmin ku oletin ja olin aika tyytyväinen jo tässä vaiheessa tuntia. Mielenkiinnolla odottelin ravia..

Alotettiin kevyttä ravia. Mun oli jotenki tosi vaikee keventää siellä.. johtu varmaan just isommista askelista ja hitaammasta tahdista. Suurimman osan keventelyistä vietin siellä satulassa istuen. Kääntelin vähän voltteja tehtävän lomassa. Ja tehtävänä oli käyntiin siirtymiset pitkillä sivuilla. Siirtymiset ei menny oikee nappiin.. ne oli tosi löllöjä ja hitaita molemmin puolin. Raviin siirtymiset oli vielä huonompia ku käyntiin.. En varmaan oikee uskaltanu viel tarpeeks komentaa ku oli viel aikast uus tuttavuus alla.

Vaihdettiin suuntaa, käveltiin hetken ja otettiin samaa tehtävää tähän suuntaan. Kaisahan on vino oikeelle päin ja sen kyllä huomas. Vasempaan kierrokseen ei ois halunnu kääntyä niin hyvin ku oikeeseen ja oikeessa kierroksessa hepo ois halunnu mennä keskemmälle koko ajan. Piti siis vaan asettaa sisälle ja sisäpohkeella takasin uralle. Onnistuin siinä aika hyvin omasta mielestäni :).

Otettiin pienten käyntihuilien jälkeen harjotusravia. Piti tehdä siirtymät joka sivulla ensin käyntiin ja sit ku se sujus ni pysähdykseen ja siitä suoraan raviin. Tää tehtävä ei oikeen onnistunu.. siirtymiset venähti monilla metreilläkin ja ei vaan onnistunu.. Marianne tuli sit auttamaan ja sitten vasta tajusin miten mun piti ne pidätteet ottaa. Ei se sittenkää viel ihan täydellisesti sujunut mut paremmin kuitenki.
Vaihdettiin suuntaa ja tehtiin samaa tehtävää hetken.

Lopuksi otettiin pidemmillä ohjilla vielä loppukeventelyt molempiin suuntiin ja loppukäynnit. Kaisa venytti kivasti kaulaansa lopussa!
Palaveerattiin Mariannen kanssa ja seki oli positiivisesti yllättynyt kuin hyvin (hyvin ja hyvin..) ratsastin kaisalla. Lopuksi saatiin vähän jännitystä ja vedet kielelle kun traktori toi iiison lastin heinää hepoille! Namskiss :p
Kaisa jatko vielä joten lähettiin suoraan kotiin vaan. Eipähän tarvinnu kakkasia kuolaimia pestä ;D muhahahhhahahaha

Ens kerrallaa luultavasti ehkä taas Kaisa? Ken tietää? ;)
Heips
Tiia

Ei kommentteja: