maanantai 10. kesäkuuta 2013

Löllöilyä!

MOI

Perjantaina olin kattomassa Hennan (siskon) tuntia. Ne meni maastoon, joten jäätiin Hennan kaverin kaa kattoo kenttää. :D
Lopuks ne tuli laukkaamaan kentälle, joten se ei enää ollut tyhjä. Tosin ei se kyllä ollutkaan tyhjä ku sinne meni joitaki tyyppei hautautuu hiekkaan :D Katteltiin sitten ku ne laukkaili ja Hennalla meni ihan hyvin =)!

Lauantaina herättiin ajoissa ja päätettiin vihdoin mennä pyörällä tallille.
No mentiin siinä sitten metsän poikki, jossa menee teitysti polku, mutta eksyttiin. Ja sitten löydettiin talli, mutta välissä oli pari peltoa. Meiän ois pitäny kääntyä aikasemmin vasemmalle, mut ei tajuttu sitä joten oikastiin siitä sitten niitten peltojen kautta ja toivottiin ettei kentällä tai tallissa kukaan nähnyt meitä.

Vihdoin päästiin tallille ja mentiin kattoo listaa. Mul oli taas Roooosaaaaaaa!
Haettiin Roosa-aasi talliin ja katottiin et siin kentän ja tallin välisellä tiellä on suora näkyvyys siihen pellolle josta oikastiin :D HUPSIS!

Harjailtiin siin sit Roosaa ja sain KUNINGASIDEAN! :D Menenpäs kysymään Mariannelta voinko mennä ilman satulaa.
"enks laittanu sulle Extran?" Marianne kysy, ku ei se näköjään muistanu enää et mul on Roosa. :DDDD
"et?"
"ai no kyl sä voit mennä"
JEEEEEEEEEEEE



Venailin sit et muut ois melkeen valmiita ja menin sit hakee suitset. Laitoin suitset päähän ja tallusteltiin kentälle. Henna heitti mut selkään ja lähdin kävelemään. Roosa oli vähän laiska ja siel oli helppo istua ilman satulaa ku Roosalla oli niin tasanen askel.
Käveltiin puolikkaalla kentällä tehtävää. Ensin kulmaan voltti, oikealle asetus, sitte piti jatkaa vähän niinku kokorataleikkaa, sit keskellä siinä voltti, asetus vasemmalle, sit jatkettiin kokorataleikkaa toiseen suuntaan, eli vähän niinku siksak-kuvio, jos ymmärrätte. Sitten kulmaan voltti, asetus oikealle ja suoraan seuraava pitkä sivu. Tehtiin tätä molempiin suuntiin. Roosa oli helppo taivuttaa.
Marianne ilmotti alkutunnista et jos putoon ni mun pitää leipoo sille muffinsi tai kakku, ja vinkkas tykkäävänsä erityisesti suklaasta.

Sitten raviin, samaa tehtävää mentiin ravissa. Istumista ei tarvinnu ees pahemmin ajatella kun aasiponi kulki niin tasasesti. Kaadettiin yks tötsä ravatessa, hupsis..:D
Sitte Marianne päätti että pidetään vähän hauskaa, kisaillaan. Muodostettiin joukkueet, kaks kahden ratsukon joukkuetta. Mun joukkueessa oli ensin Salli ratsastajineen. Toisessa Extra ja Evita. 
Tarkotus oli, ensin ravissa, sitten vapaavalintaisessa askellajissa, mennä tötterön luo, kiertää se ja mennä takaisin. 
Me hävittiin aina :D Extra meni niin lujaa. Koitin nostaa laukkaa Roosalla mut se ei aina onnistunut ni mentiin vaan päätöntä ravia.
Sitte vaihettiin joukkueita, Extra oli täl kertaa mun kanssa ratsastajineen. Nyt voitettiin aina, mummoponi jyrää! Siis Extra. Laukkaa sain nyt vähän paremmin nostettua.
 Kaatunut tötsäki pääsi kuvaan :D

 Nukkuva ratsastaja.. hevonen kyl menee ihan nätisti


 Tulihan sitä laukaaki sieltä!

Sitte loppuravit ja -käynnit. Annoin Roosan mennä vapaammalla ohjalla. Poni ei jatkanu joten vein sen talliin, harjasin ja sitte tarhaan. Pyöräiltiin kotiin, tällä kertaa eksymättä.. ens kerralla osataan kääntyä oikeasta kohtaa vasemmalle :D.



Ylihuomenna lähen rippileirille, joten Roosa hoitaa blogia ja 20. päivä meen ratsastamaan seuraavaksi, jonka jälkeen tulee postausta joku päivä.

Tiia

Ei kommentteja: